Welcome to www.JeepStrokers.com!!
Not yet a registered user? You are required to Register before you can post within this topic.

Build problem

Performance mods and Advanced Stroker discussion.
Post Reply
barh
Posts: 2
Joined: February 26th, 2016, 10:25 am
Stroker Displacement: 4.6
Vehicle Year: 2001
Vehicle Make: jeep
Vehicle Model: wrangler

Build problem

Post by barh » September 8th, 2018, 4:48 pm

Hello everyone, I just finished a clegg 4.6 build. the motor runs extremely hot. I have a new radiator and all parts including the head are new . no reconditioned parts. quence is at 40. this thing wants to run at 210 deg even at idle. it is a dog I am very disappointed with it so far. I have about 300 miles on it so far. does anyone have any suggestions as to what I should look for? I have double checked the thermostat even tried to run it without one. still runs hot. it is the same radiator & fan I had before the build & it ran 190. If I gas on it or turn on the air its all over. thanks

jasonb
I think I'll order a "tab"
I think I'll order a "tab"
Posts: 49
Joined: August 7th, 2015, 5:59 pm
Vehicle Year: 1996
Vehicle Make: Jeep
Vehicle Model: Cherokee

Re: Build problem

Post by jasonb » September 8th, 2018, 7:37 pm

Did you check your clearances after machining?

Russ Pottenger
I love JeepStrokers.com!!
I love JeepStrokers.com!!
Posts: 665
Joined: August 15th, 2009, 1:27 am
Stroker Displacement: 4.7
Vehicle Year: 2000
Vehicle Make: Jeep
Vehicle Model: Cherokee

Re: Build problem

Post by Russ Pottenger » September 9th, 2018, 12:13 am

Is it getting enough fuel and ignition timing?

User avatar
SkylinesSuck
Donator
Donator
Posts: 388
Joined: February 14th, 2009, 11:11 pm
Stroker Displacement: 4.6L
Vehicle Year: 1998
Vehicle Make: Jeep
Vehicle Model: Wrangler
Location: Northern VA

Re: Build problem

Post by SkylinesSuck » September 9th, 2018, 2:29 pm

Check for air in the cooling system. Again. Then do it all over again.

User avatar
IH 392
I love JeepStrokers.com!!
I love JeepStrokers.com!!
Posts: 679
Joined: October 4th, 2008, 11:15 am
Location: Eugene ORYGUN
Contact:

Re: Build problem

Post by IH 392 » September 9th, 2018, 10:01 pm

I'm with Russ, lead fuel and/or retarded timing will cause those issues.
You can get more power out of ANY engine!!!
ASE Master certified engine machinist, gas and diesel

LRSimons
Making Progress
Making Progress
Posts: 54
Joined: September 14th, 2017, 5:52 pm
Vehicle Year: 1995
Vehicle Make: Jeep
Vehicle Model: XJ

Re: Build problem

Post by LRSimons » September 10th, 2018, 12:38 pm

x3 timing and fuel.

If it had normal power I'd say air bubbles etc, but you said it doesn't. Distributor off one tooth?

barh
Posts: 2
Joined: February 26th, 2016, 10:25 am
Stroker Displacement: 4.6
Vehicle Year: 2001
Vehicle Make: jeep
Vehicle Model: wrangler

Re: Build problem

Post by barh » September 10th, 2018, 6:24 pm

clearances were checked & I have a blueprint sheet. Motor was assembled at accupro race engines after machine work was done. I will recheck the timing but have checked twice. it does still have stock injectors could this be the problem? I wouldn't think so since it heats up at idle also. the throttle body has been bored & the only other thing was to change to a header. thanks for the reponses, Darryll

jsawduste
Strong Poster
Strong Poster
Posts: 970
Joined: February 28th, 2008, 3:13 am
Stroker Displacement: 4.9
Location: Michigan

Re: Build problem

Post by jsawduste » September 11th, 2018, 6:08 am

Injectors and fuel pressure

dwg86
Donator
Donator
Posts: 1200
Joined: February 13th, 2008, 6:20 pm
Stroker Displacement: 4.6
Vehicle Year: 2003
Vehicle Make: Jeep
Vehicle Model: Wrangler
Location: Atlanta, Ga

Re: Build problem

Post by dwg86 » September 17th, 2018, 11:37 am

Stock injectors? There's your problem.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests